Hvornår Må Man Tage Scooter Kørekort?

Hvornår Må Man Tage Scooter Kørekort?

27/04/2023   

billede fra: Pixabay, alba1970

Du kan begynde at tage kørekort til LK (Lille Knallert), når du er 15 år gammel. Dog kan du sagtens begynde til selve undervisningen af kørekortet som 14 år og 6 måneder. Dog udstedes det først til dig, når du fylder 15.

Når vi taler Lille Knallert, er der tale om de knallerter, der kører 30 km/t.

Det kan svinge en smule i forhold til, hvor langt tid det tager at tage et kørekort til knallert/scooter. 

Der er et undervisningsforløb, hvor man skal bestå 30 undervisningstimer, hvilket er inklusiv den praktiske og teoretiske prøve. Herunder skal du også have et bestået førstehjælpskursus, ellers må du ikke gå op til køreprøven. Dette kursus er ikke en del af undervisningsforløbet, og derfor skal det gennemføres udenfor knallertkørekortet.

Kommer der derfor ikke noget ferie eller uventet ventetid på dit førstehjælpskursus, kan du få et kørekort til knallert på lige omkring 3,5 måned. Dette er regnet ud fra, at du har 2 timers teoriundervisning om ugen, hvor der ikke er ferie, og du nemt kan få adgang til et kursus i førstehjælp, samt hurtig mulighed for køreprøve hvis der heller ikke er ventetid på det.

Jeg tænker dog, at det mere realistiske bud er omkring de 4 måneder, da der ofte godt kan være noget ventetid, især når det kommer til køreprøven. De sagkyndige har nemlig rigtig travlt, og hvis der er mange, der skal op til køreprøve samtidig, skal de fordeles ud, da der kun er et vis antal ad gangen, der må komme op.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af smykker til kvinder. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.