Hvor Må Knallert 45 Køre?

Hvor Må Knallert 45 Køre?

23/06/2021   

billede fra: Pixalbay.com

Har du lige fået anskaffet dig en knallert der kan køre 45 km/t men er usikker på hvor du rent faktisk må køre henne? Er det på vejen eller cykelstien? Følg med i dette indlæg for at få svaret. 

En knallert der kan 45 km/t lovligt, betragtes som en stor knallert i Danmark. Den store knallert må i modsætning af den lille knallert ikke opholde sig på cykelstier. Her må du køre på alle slags vej på nær motorvej og motortrafikvej. 

For at må køre på en store knallert skal du være fyldt 18 og have kørekort til det. Det har du i forvejen, hvis du enten har en motorcykel kørekort eller bil kørekort. 

Har du hverken kørekort til bil eller motorcykel, så skal du i følge lovgivningen fra d. 19 Januar 2013, både bestå en teori og køreprøve. 

Hvis du bliver stoppet uden nogle former for kørekort, så vil du få en bøde på ca. 7.000 kr første gang du bliver taget. Sker dette igen så kan du regne med at, din knallert bliver konfiskeret og at du får endnu en bøde på de ca. 7.000 kr. Hvis du blot har glemt dit kørekort, så falder bøden på 1.000 kr.

Derfor vil jeg kraftigt anbefale dig at følge færdselsloven.