Hvor Hurtig Må En Scooter Køre?

Hvor Hurtig Må En Scooter Køre?

09/12/2020   

billede fra: Pixabay

Der er forskellige hastigheder for, hvor hurtigt en scooter må køre. Det er nemlig ikke lige meget, om det er en stor eller lille scooter, som du har i forhold til, hvor hurtigt den må køre.

I Danmark er hastighedsgrænsen 30 km/t for en lille scooter - også kaldt en knallert 30, mens en stor scooter, kaldet en knallert 45, må køre 45 km/t.

Det må en scooter køre

Hvis du har en scooter, der må køre 30 km/t, så får du en bøde, hvis den kan køre mellem 40-42 km/t. Kan den køre over 43 km/t, så får du en betinget frakendelse af retten til at køre en knallert 30, samt du får en bøde. 

Anden gang du tages for denne forseelse, så får du en ubetinget frakendelse af retten til at køre på en knallert 30 i to år og en bøde, samt din scooter bliver konfiskeret.

Hvis du er under 18 år, når det sker, så bliver din mulighed for at tage et kørekort til bil udskudt med et halvt år.

For en stor scooter, altså en knallert 45, så giver første forseelse en bøde, samt at de ulovlige dele konfiskeres. Anden gang får du en betinget frakendelse af kørekortet i alle kategorier, en bøde og din scooter bliver konfiskeret.

Er hastighedsoverskridelsen over 64 km/t på et rullefelt, så giver den første forseelse en bøde. Anden forseelse giver en betinget frakendelse af kørekortet i alle kategorier og en bøde.

Er det tredje gang, så får du en ubetinget frakendelse af dit kørekort i alle kategorier. Kan din knallert "kun" køre mellem 60-63 km/t, så får du kun en bøde.

Læs: avXperten- har ydet økonomisk støtte til denne tekst. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og bestille papir makulator. Det årsagen til at avXperten får omtale i denne tekst.