Hvor Hurtigt Må En 30 Knallert Køre?

Hvor Hurtigt Må En 30 Knallert Køre?

22/06/2021   

billede fra: Pexels.com

Har du lige fået din første knallert og vil være på den rigtige sige af loven med hensyn til, hvor meget du rent faktisk må køre? Følg med i dette indlæg, for at finde ud af hvor meget du må køre på en lille knallert. 

De fleste knallert som de unge mennesker kører på idag, er det man kalder en lille knallert. Den lille knallert må maksimun køre 30 km/t på vejene og skal holde sig på cykelstien. 

I løbet af årene har, så har politiet skærpet reglerne med hensyn på knallerterne og der er ikke meget tolerance for dem, hvis de er ulovlige, altså hvis de kan køre stærkere end det tillader. 

Hvis politiet mener at din knallert er ulovlig eller at den kan køre 40-42 km/t på rullefeltet, så vil du få en bøde. Hvis din knallert kan komme op på de 43 km/t eller mere. Så kan det se slemt ud for dig. 

  • Første gang du bliver taget af politiet: Betinget frakendelse af retten til lille knallert + en bøde
  • Anden gang du bliver taget af politiet: Ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert i to år + en bøde og knallert konfiskeres på stedet. Er du under 18 år, så vil du først kunne tage kørekort til bil seks måneder efter du er fyldt 18.

Det er derfor meget vigtigt at du følger lovene, da det kan påvirke dig senere i livet på mange måder.