Hvor Lang Tid Tager Det At Tage Scooter Kørekort?

Hvor Lang Tid Tager Det At Tage Scooter Kørekort?

08/07/2022   

billede fra: Pixabay, GraphicMama-team

Det kan svinge en smule i forhold til, hvor langt tid det tager at tage et kørekort til knallert/scooter. I denne artikel snakker jeg om kørekort til lille knallert, altså en knallert der må køre 30 km/t.

Der er et undervisningsforløb, hvor man skal bestå 30 undervisningstimer, hvilket er inklusiv den praktiske og teoretiske prøve. Herunder skal du også have et bestået førstehjælpskursus, ellers må du ikke gå op til køreprøven. Dette kursus er ikke en del af undervisningsforløbet og derfor skal det gennemføres udenfor knallertkørekortet.

Kommer der derfor ikke noget ferie eller uventet ventetid på dit førstehjælpskursus, kan du faktisk få et kørekort til knallert på lige omkring 3,5 måned. Dette er regnet ud fra, at du har 2 timers teoriundervisning om ugen, hvor der ikke er ferie og du nemt kan få adgang til et kursus i førstehjælp, samt hurtig mulighed for køreprøve, hvis der heller ikke er ventetid på det.

Jeg tænker dog, at det mere realistiske bud er omkring de 4 måneder, da der ofte godt kan være noget ventetid, især når det kommer til køreprøven. De sagkyndige har nemlig rigtig travlt og hvis der er mange, der skal op til køreprøve samtidig, så skal de fordeles ud, da der kun er et vis antal ad gangen, der må komme op.

Her skal vi huske at takke Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indlæg. Hos Perlen Odense kan du finde blandt et stort og flot udvalg af ankelkæde produkter. Heraf markeret, som du ser øverst.