Hvad Må En Scooter Køre?

Hvad Må En Scooter Køre?

17/11/2020   

billede fra: Pixabay

Hastighedsgrænsen for en scooter er 45 km/t, hvis der er tale om en 45'er, mens en 30'er kun må køre 30 km/t. De fleste er fra fabrikkens side lavet til ikke at kunne køre mere end det.

Overskrider du farthastigheden på din scooter med 60%, så får du frakendt retten til at køre på scooter. Det er vel at mærke en betinget frakendelse, der er tale om her.

Så hurtigt må du køre på scooter

Med udgangspunkt i en knallert 45, så må din scooter køre 45 km/t. Din scooter har her en nummerplade og er indregistreret. Du skal derfor følge færdselsreglerne for biler og motorcykler.

Det betyder, at du ikke må køre på cykelstier, fortorve osv. Du må dog ikke køre på hverken motorveje eller motortrafikveje.

Har du derimod en knallert 30, så må du køre 30 km/t på din scooter. Her skal du som hovedregel følge reglerne for cyklister. 

Fra fabrikkens side er de fleste scootere dog designet til, at de kan kære væsentligt hurtigere end det. De ændres dermed fra fabrikkens side, således at de overholder farthastighederne i Danmark. 

Ændringerne sker ved, at man ændrer på variator, karburator, udstødningen og CDI på den enkelte scooter, hvorledes dens maksimale hastighed reduceres.

Ændringerne kan påvirke scooterens oprindelige benzinforbrug, samt påvirke at scooterens dele bliver slidt på en anden måde, end hvad de oprindeligt er designet til.

Teksten på netop denne artikel er udarbejdet med økonomisk støtte fra avXperten. Der kan du finde et sortiment fra hoverboard.