5 Forskelle På Scooter Og El-løbehjul - Sådan Er De Forskellige

5 Forskelle På Scooter Og El-løbehjul - Sådan Er De Forskellige

03/12/2020   

billede fra: Pixabay

Selvom de på engelsk kaldes for en electric scooter, så er et el-løbehjul ikke det samme som en scooter. Der er faktisk flere markante forskelle på de to køretøjer.

Se de fem mest markante forskelle på scootere og el-løbehjul her og se, hvad de betyder for dig, når du kører på en af de to.

5 forskelle på scooter og el-løbehjul

Hvilke forskelle er der? Her får du 5 forskelle på scooter og el-løbehjul, så du aldrig tager fejl af de to. 

  1. Hastigheden
  2. Kørekort
  3. Kørens vægt
  4. Prisen
  5. Færdselsreglerne og forsikring

Forskel 1: Hastigheden

Mens en scooter må køre 30 km/t eller 45 km/t, så må et el-løbehjul kun køre 20 km/t i trafikken.

Forskel 2: Kørekort

Mens alle over 15 år frit kan køre på et el-løbehjul, så skal du have et kørekort, hvis du vil køre på en scooter eller en knallert. Børn og unge under 15 år kan rent faktisk også køre på et el-løbehjul, hvis de er sammen med en voksen, der kan kontrollere deres kørsel.

Forskel 3: Kørens vægt

De fleste el-løbehjul har en maxbelastning på 100 kg. Du skal her ofte i særlige modeller, hvis du skal have en maxbelastning på op til 150 kg. 

På mange scootere er maxbelastningen op til 250 kg, så hvis du har lidt ekstra på sidebenene, så kommer du hurtigt til kort på et el-løbehjul.

Forskel 4: Prisen

Mens de dyreste el-løbehjul koster mellem 4-5.000 kr., så begynder de billigste scootere i den prisklasse - hvis du vel at mærke kigger brugt.

Forskel 5: Færdselsreglerne og forsikring 

Kører du på en scooter, der kan køre op til 45 km/t, så skal du følge færdselsreglerne for motorcykler. Kører du på et el-løbehjul, så skal du følge reglerne for cyklister.

Mens du skal have en forsikring på din scooter, så er der ikke krav om det, når du kører på et el-løbehjul.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten for støtten til indlægget her. Hos dem kan du eksempelvis købe de omtalte el-løbehjul samt tusindvis af andre spændende elektroniske produkter.