Hvem Laver PGO Scooter?

Hvem Laver PGO Scooter?

26/11/2020   

billede fra: Pixabay

PGO Scooters er blandt de mest populære blandt de danske scooterkørere, men hvem laver PGO Scooter? Det er Motive Power Industry, der står bag PGO Scooters.

PGO-mærket stammer fra Taiwan, men PGO sælges i dag under flere mærker alt efter, hvor i verden at de sælges. Så hvis du ser en Blur, Buddy eller Roughhouse-scooter, der ligner en PGO, så er det derfor.

Hvad står PGO for?

PGO, der laver både knallerter, motorcykler og ATV'ere, er et teknisk samarbejde med den italienske Vespa-producent Piaggio. Samarbejdet varede dog kun fra 1972 til 1982, men navnet hænger ved.

PGO-navnet er en forkortelse for Piaggio - P iag G i O. Ja, man kan altid diskutere kreativiteten i navnet, men den er skam god nok.

PGO Scooters er dermed et brand ejet af Motive Power Industry fra Taiwan. MPI har eksisteret siden 1964, så de havde været på markedet i otte år før samarbejdet med Piaggio.

Postvæsenet har i mange år benyttet sig af scootere fra netop PGO, når det kom til, at postbudene skulle have en transportel opgradering fra de gamle cykler til en scooter. Det har næppe været en dårlig aftale for PGO.

PGO har i mange år været det mest solgte scootermærke i Danmark, så de fleste scooterekørere har for længst stiftet bekendtskab med PGO eller måske endda selv haft en PGO-scooter.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. avXperten. Hos avXperten finder man specielt gerne USB harddisk. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.