Hvad Er En Scooter?

Hvad Er En Scooter?

08/07/2022   

billede fra: Pixabay, Clker-Free-Vector-Images

En scooter bliver ofte også kaldet en knallert, men der er faktisk en forskel mellem de to køretøjer, da en knallert er større, rent fysisk, end en scooter.

I Danmark går de under samme kategori som knallert, fordi de har samme princip. 

Den mest kendte scooter er en Vespa, som stadigvæk er meget populær at køre på i Italien. Du kan nemt kende dem i det danske land, hvis du støder på en. Den har meget bløde former og en stor rundt lygte på fronten, samt du kan sætte dine ben foran dig, så de sidder i 90 grader. På en motorcykel sidder de på hver side af køretøjet.

Du kan også altid kende en scooter, da den kun har en 2-taktmotor og ikke en 4-takt, hvilket der sidder på en motorcykel.

Danmark sælger mest 30- og 45-knallerter og selvom man gerne vil køre hurtigere, så må de ikke køre hurtigere end 30 og 45 km/t. Kører du hurtigere på en af de omtalte køretøjer, så får man en bøde og vælger politiet at lave en måling på den, så kan du risikere at miste din knallert, da de kan konfiskere den.

Herunder skal det også siges, at du kun må køre på en 45-knallert, hvis du har kørekort til stor knallert eller bil.

OBS: Ovenstående indhold er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, bestille Sif Jakobs ring. Derfor er ovenstående indhold ikke upartisk.